Gemeente Zaltbommel

Wielerprominenten lyrisch over plannen NK veldrijden in Zaltbommel

Als het aan wielerprominenten Maarten Ducrot en Erik Dekker ligt komt het NK veldrijden naar Zaltbommel. Ze zijn lyrisch over het parcours en over de organisatie. 'Het best bewaarde geheim van Nederland', stelt Ducrot. © Thomas Wustman
ZALTBOMMEL - Als het aan wielerprominenten Maarten Ducrot en Erik Dekker ligt komt het NK veldrijden naar Zaltbommel. Ze zijn lyrisch over het parcours en over de organisatie. 'Het best bewaarde geheim van Nederland', stelt Ducrot.
Ook Erik Dekker is lovend over de cross. 'Het meest professionele evenement van Nederland. Als je het NK wil houden, kan dat vandaag.' Zaterdag poogde de organisatie te laten zien waarom het NK naar Zaltbommel moet komen met de Cyclocross.
Dat gebeurde op de uiterwaarden. 'Die zijn gemaakt om door heen te crossen', aldus Ducrot die in nabijgelegen Bruchem woont. 'We hebben de pech dat het nu kurkdroog is, daardoor is het zand los. Maar als het regent heb je ineens een heel ander parcours. Het heeft alles, ik kan eigenlijk geen redenen bedenken waarom het NK hier niet gehouden zou kunnen worden', aldus Dekker.
Wielerprominenten lyrisch over plannen NK veldrijden in Zaltbommel
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip, opmerking of een foto of video gemaakt? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!