Gemeente Montferland

Man overlijdt bij grote brand in appartementencomplex in Didam

DIDAM - Bij een brand in appartementencomplex De Ent in Didam is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 88-jarige man om het leven gekomen. Dat bevestigt de brandweer.
Zijn vrouw kreeg bij de brand veel rook ingeademd, maar verkeert buiten levensgevaar. Ze is net als alle andere bewoners van het complex aan de Schoolstraat geëvacueerd. Haar man kon dus niet meer gered worden. 
Man overlijdt bij grote brand in appartementencomplex in Didam

Evacuatie

De brand ontstond rond 02.00 uur. Verschillende hulpdiensten werden direct ingeschakeld om te blussen. De bewoners werden door de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland geëvacueerd. Ongeveer 50 bewoners werden opgevangen in zalencentrum Jan & Jan. De gemeente probeerde voor hen ook slaapplekken te regelen. Veel bewoners konden zaterdag weer terug naar huis.
Rond 03.00 uur was de brand in het complex weer onder controle. Enkele uren later kon worden vastgesteld dat de bejaarde man de brand niet had overleefd.
Meerdere hoogwerkers werden bij de evacuatie ingezet. De oorzaak van de brand is nog onderwerp van onderzoek. De opgevangen bewoners maken het naar omstandigheden goed, melden de hulpdiensten.
De brandweer bekeek zaterdagochtend welke woningen weer kunnen worden vrijgegeven. De verwachting is dat een aantal bewoners zaterdag weer naar huis kan. Voor meer informatie is de gemeente bereikbaar op 06-10984257.
Foto: persbureau Ronald Heitink
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52