Arnhem

Vrijbuiters Theo Janssen en Fabian Serrarens te gast bij De week van Gelderland

Fabian Serrarens.
Vitesse-icoon Theo Janssen en De Graafschap-spits Fabian Serrarens zijn vrijdag te gast bij het programma De Week van Gelderland. © Broer van den Boom
Vitesse-icoon Theo Janssen en De Graafschap-spits Fabian Serrarens zijn vrijdag te gast bij het programma De Week van Gelderland.
Theo Janssen, tegenwoordig jeugdtrainer van Vitesse, stond bekend om zijn 'gouden' linkerbeen. Als kind van Vitesse belandde hij in 2009 ook bij FC Twente. Met die club werd hij landskampioen. Bij Ajax deed de Arnhemmer uit de volksbuurt 't Broek dat in 2012 nog eens dunnetjes over.

Hoofdtrainer

De 37-jarige Janssen groeide uit tot een boegbeeld van Vitesse en bouwt nu al een aantal jaren aan zijn trainerscarrière. Zijn grote wens is ooit hoofdtrainer te worden van Vitesse. Op dit moment is hij samen met Dennis van Beukering trainer bij de jeugd onder 16. 
Hoe gaat het tegenwoordig met Janssen die als speler bekend stond als eigenwijs, explosief en onberekenbaar. Hoe realistisch zijn zijn ambities en wat vindt hij van het huidige Vitesse? 

'Rare wortel'

Naast Janssen zit vrijdagavond bij TV Gelderland nog zo'n voetballer die graag zijn eigen gang gaat: de altijd vrolijke Fabian Serrarens. Zijn trainer Henk de Jong noemde de spits ook wel eens een 'rare wortel'. Hoe ziet hij dat zelf en kan hij zich vinden in die opmerkingen van zijn trainer? 
Daarnaast komt de spits van De Graafschap natuurlijk vertellen hoe hij het tot nu toe zware seizoen in de eredivisie ervaart. Vorig jaar was Serrarens één van de smaakmakers in de eerste divisie. Kan hij de Superboeren dit jaar ook op sleeptouw nemen? Zondag wacht een rechtstreekse concurrent Fortuna Sittard in Zuid-Limburg. 
De week van Gelderland begint vrijdagmiddag om 17.20 uur op TV Gelderland.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52