Gemeente Wijchen

Multifunctionele accommodatie in Batenburg valt bijna 7 ton duurder uit

De kosten van een gloednieuwe multifunctionele accommodatie in Batenburg lopen met 686.000 euro op. Het bedrag komt bovenop de begrote 2,9 miljoen, die er door de gemeente Wijchen voor was uitgetrokken. © Google Maps
BATENBURG - De kosten van een gloednieuwe multifunctionele accommodatie in Batenburg lopen met 686.000 euro op. Het bedrag komt bovenop de begrote 2,9 miljoen, die er door de gemeente Wijchen voor was uitgetrokken.
'Het tekort was niet voorzien en wordt veroorzaakt door de fors gestegen bouwkosten in het afgelopen jaar', laat woordvoerder Johan Florusse weten. De druk op de bouw is zo hoog, dat de prijzen stijgen.
De gemeente kijkt nu of het bedrag met subsidies kan worden gedekt. Zo niet, dan kan het bouwproces mogelijk in gevaar komen. De gemeente gaat daar overigens niet vanuit, ze noemt het binnenhalen van subsidies 'kansrijk'. Verwacht wordt dat 660.000 euro kan worden gedekt. Voor de overige 26.000 euro moet een andere oplossing worden gevonden. 

Nieuwe accommodatie en nieuwe woningen

In de nieuwe accommodatie is straks plek voor de plaatselijke voetbalclub VV Batavia, basisschool St. Jan Baptist en het gemeenschapshuis De Hostert. 'Op de achterblijvende locaties van De Hostert en St. Jan Baptist worden woningen gebouwd', laat de gemeente weten. Die woningen moeten er onder meer voor gaan zorgen dat jongeren in het stadje blijven wonen. 
De inwoners van Batenburg denken inmiddels al na over de naam van de accommodatie. Wordt het weer gewoon De Hostert of misschien Ons Stads-huis? Het huidige college in Wijchen hoopt dat er medio 2019 begonnen kan worden met de bouw. In 2020 kan de multifunctionele accommodatie dan in gebruik worden genomen. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52