RTV Arnhem

'Wangedrag taxichauffeurs rondom evenementen Gelredome moet stoppen.'

Directeur van het GelreDome Hérald van de Bunt heeft genoeg van de cowboytoestanden die taxichauffeurs veroorzaken na grote concerten en andere evenementen © RTV Arnhem
ARNHEM - Directeur van het GelreDome Hérald van de Bunt heeft genoeg van de cowboytoestanden die taxichauffeurs veroorzaken na grote concerten en andere evenementen
De chauffeurs, vaak afkomstig van taxibedrijven uit het hele land, komen massaal op deze evenementen af, vragen daar vervolgens woekerprijzen aan klanten voor een ritje naar Arnhem CS of elders, kennen vaak de weg niet eens en maken zich schuldig aan roekeloos en vaak ook levensgevaarlijk rijgedrag. Bezoekers raken daardoor gedupeerd. Ook wordt er veelvuldig onder taxichauffeurs geruzied over ritjes, waarbij bedreigingen niet van de lucht zijn. De sfeer is zo slecht, dat reguliere taxibedrijven het GelreDome mijden na grote evenementen.
Het is niet duidelijk of er klachten over de wantoestanden bij de Stichting Landelijk Klachtenmeldpunt Taxi binnenkomen, omdat men daar zich van commentaar onthoudt.
Dezelfde toestanden spelen ook in het Arnhemse uitgaansgebied rondom de Korenmarkt. De gemeente, is op de hoogte van de problemen rondom het taxivervoer, maar stelt dat ze niet kan of mag handhaven op dit gebied, omdat ze geen taxiverordening heeft. Toch wordt er in Arnhem al jaren gesproken over lokale regels. Daar is in 2016 nog door de voltallige gemeente om gevraagd, maar vooralsnog heeft dat niet tot actie geleid. Voor handhaving verwijst de gemeente naar de landelijke Inspectie Leefomgeving en Transport.