Omroep Ede

Jongeren zoeken naar oplossing voedselproblematiek

Het contrast is groot; in sommige delen van de wereld is overgewicht een groot probleem, in andere delen hebben mensen niet voldoende voedsel om van te leven. © Gemeente Ede
EDE - Het contrast is groot; in sommige delen van de wereld is overgewicht een groot probleem, in andere delen hebben mensen niet voldoende voedsel om van te leven.
Woensdag kwamen in het kader van Wereldvoedseldag in Ede Nederlandse, waaronder Edese scholieren, Afrikaanse jongeren en vertegenwoordigers van de overheid en agrifoodsector samen om te sparren over oplossingen voor wereldwijde voedseluitdagingen met als hoofdvraag: ‘Hoe realiseren we voedselzekerheid in Afrika?’

Dialoog via livestream te volgen

Via een livestream op sociale media en met het online game-based learning platform Kahoot was het voor jongeren over de hele wereld mogelijk deel te nemen aan de dialoog onder de hashtag Zerohunger. Het tegelijk betrekken van jongeren uit verschillende werelddelen bij het zoeken naar mogelijke oplossingen voor wereldwijde voedselvraagstukken op deze schaal is volgens de gemeente Ede uniek.

Uitkomsten uitgewerkt

Een groep studenten van de Wageningen University & Research (WUR) werkt de uitkomsten van de dag uit om ze te presenteren aan de Taskforce for Rural Africa en aan Hans Hoogeveen, permanente vertegenwoordiger van Nederland bij de Food and Agriculture Organization.
EDE TV Nieuws was ook bij de bijeenkomst aanwezig, het item is vanaf maandag te bekijken via EDE TV en YouTube.