Gemeente Arnhem

Molenbeek wordt speelbeek op Vrijstaat Thialf

Afbeelding: Willem Jakobs
Na de Sint Jansbeek wordt ook de Molenbeek weer een beetje in ere hersteld. Bij Vrijstaat Thialf in het Spijkerkwartier is het de bedoeling dat een stukje van de eeuwenoude stroom in een speelbeek verandert.
ARNHEM - Na de Sint Jansbeek wordt ook de Molenbeek weer een beetje in ere hersteld. Bij Vrijstaat Thialf in het Spijkerkwartier is het de bedoeling dat een stukje van de eeuwenoude stroom in een speelbeek verandert.
Aannemer Dusseldorp is deze week in opdracht van de gemeente Arnhem begonnen met de uitvoering van het plan. Het bedrijf maakt onder meer de Molenbeek ondieper en voert vervuild slib af. Door de ingrepen is het jarenlange waterprobleem van drassige gronden op Thialf verleden tijd, zo is de bedoeling.
Over vijf weken moet het weer mogelijk zijn om rondom en met het ondiepe water van de beek te spelen. De ingreep is onderdeel van een plan om van het voormalige zwembadcomplex een grote speelplek te maken. Eerder is er een geheime tui gebouwd, is een peuterbadje hersteld en een nieuwe skelterroute aangelegd.
Om de speelbeek extra spannend te maken realiseert het Sportbedrijf Arnhem een nieuwe kabelbaan over het water. In overleg met het Waterschap Rijn en IJssel wordt er gekeken of de Molenbeek nog verder bovengronds kan worden gehaald. En mede dankzij een bijdrage van de Dullertsstichting en de Stichting Vrijstaat Thialf komt er later dit jaar op het stadsstrandje een klimpiramide van 9 meter hoog.