Gemeente Ede

Diervoederbedrijf De Heus zet stap naar Indonesië

Het hoofdkantoor in Ede.
Koninklijke De Heus, met het hoofdkantoor in Ede, betreedt de Indonesische markt. Het diervoederbedrijf neemt branchegenoot Universal AgriBisnisindo over. Er is geen overnamesom naar buiten gebracht. © Google Streetview
EDE - Koninklijke De Heus, met het hoofdkantoor in Ede, betreedt de Indonesische markt. Het diervoederbedrijf neemt branchegenoot Universal AgriBisnisindo over. Er is geen overnamesom naar buiten gebracht.
De Heus zit al sinds 2009 in Zuidoost-Azië door de inlijving van een diervoederbedrijf in Vietnam. Inmiddels is de onderneming ook al actief in Myanmar en er is een fabriek in aanbouw in Cambodja. Van de Indonesische markt wordt veel verwacht, gezien de bevolkingsomvang van het land.
'Met een jaarvolume van 300.000 ton in pluimvee-, vis- en garnalenvoer vormt Universal voor De Heus een ideale basis om een toonaangevende marktpositie in Indonesië op te bouwen'', zegt topman Koen de Heus van het familiebedrijf. Universal was in handen van een consortium van private aandeelhouders.

Begonnen als molenaar

De Heus begon in 1911 als molenaar in Barneveld en is uitgegroeid tot een van de grootste mengvoederbedrijven van Nederland. De onderneming behoort inmiddels tot de top 15 van diervoederleveranciers in de wereld.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52