REGIO8

Golfers halen geld op voor kankeronderzoek

Golfers in de Achterhoek hebben tijdens GolfdagBergh 2018 een bedrag van 45.000 euro opgehaald voor het goede doel. De organisatie is tevreden met het geld voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. © Bergh in het zadel
ULFT - Golfers in de Achterhoek hebben tijdens GolfdagBergh 2018 een bedrag van 45.000 euro opgehaald voor het goede doel. De organisatie is tevreden met het geld voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen.
De GolfdagBergh 2018, onderdeel van de stichting Bergh in het zadel, werd vrijdag afgesloten met de vierde confrontatie op golfbaan ’t Zelle in Hengelo. De opbrengst van de vier golfdagen die de afgelopen tijd werden georganiseerd in Borghees, Keppel, Winterswijk en Hengelo brachten in totaal 45.000 euro op voor onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Dat is gelijk aan de opbrengst van vorig jaar. 
Het evenement wordt elk jaar georganiseerd om geld op te halen voor kankerbestrijding. Elke vier jaar wordt er gewisseld tussen een onderzoeksproject van het KWF. Naast de GolfdagBergh organiseert Berg in het Zadel ook fietstochten, autorally's en het muziekproject de Barghse Jonges om geld op te halen voor kankerbestrijding.