Nieuws

Gewonde op vakantiepark in Arnhem blijkt te zijn neergestoken

ARNHEM - De gewonde man die in de nacht van zaterdag op zondag werd aangetroffen op Oostappen Vakantiepark in Arnhem, blijkt het slachtoffer van een steekpartij. De vermeende dader was nog op het terrein en is onmiddellijk aangehouden. Dat meldt de politie.
De politie kreeg rond 0.20 uur een melding van een grote vechtpartij op het vakantiepark aan de Kemperbergweg. Twee groepen zouden onder invloed van alcohol ruzie met elkaar hebben gekregen. De gemoederen liepen daarbij hoog op. 
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video)
Gewonde op vakantiepark in Arnhem blijkt te zijn neergestoken
Agenten met kogelwerende vesten gingen daarop poolshoogte nemen. Daarbij werd ook een hondengeleider met diensthond ingezet. Ter plaatse troffen ze de gewonde man aan. Volgens de politie gaat het om een 27-jarige Arnhemmer. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De verdachte, een 29-jarige plaatsgenoot, bleek lichtgewond. De man is in de cel gezet voor verhoor. De recherche en forensische opsporing hebben (sporen)onderzoek verricht op het park. Ook zijn enkele getuigenverklaringen opgenomen.
Tekst gaat verder onder de foto.
De eigenaar van het vakantiepark wil niets zeggen over wat er gebeurd is. Net als beheerder Jansen op het park zelf. Hij zegt dat hij lopende het onderzoek geen mededelingen doet. Ook de mensen die op het park wonen zijn terughoudend in hun reacties. De meesten zeggen dat het over het algemeen rustig is op het park. Eén bezoeker zegt getuige te zijn geweest van de vechtpartij: 'Ik ben er ontzettend van geschrokken. Die man die nu is opgepakt als verdachte werd belaagd door vier mannen met knuppels die dreigden een vuurwapen te gaan halen. Die man heeft zichzelf moeten verdedigen. Die mannen die hem hebben geslagen, hebben ook de ruiten van zijn huisje ingeslagen. Ik snap niet dat de politie deze mannen niet heeft aangehouden. En ik ben erg geschrokken dat er een medewerker van Oostappen bijstond en dat die helemaal niets deed tijdens de vechtpartij. Hij greep niet in; belde de politie niet; helemaal niets.'
De politie doet onderzoek naar de toedracht van de steekpartij. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52