Instellingen

Nieuwe lift en loopbrug voor zeilers met een beperking

Otwin van Dijk, burgemeester van Oude IJsselstreek
Watersportvereniging Giesbeek is nu nog beter toegankelijk voor sporters met een handicap. Zaterdag werd in het clubgebouw een lift en loopbrug geopend. © Omroep Gelderland

GIESBEEK - Watersportvereniging Giesbeek is nu nog beter toegankelijk voor sporters met een handicap. Zaterdag werd in het clubgebouw een lift en loopbrug geopend.

De vereniging startte zeven jaar geleden met een speciaal programma voor gehandicapten in samenwerking met Sailability Nederland. Zo zijn er elk jaar twaalf zeildagen voor mensen met een beperking.

Om de club nog meer toegankelijk te maken zijn de lift en de loopbrug gebouwd. Hierdoor zijn de gebouwen met het clubhuis en het cursuslokaal rechtstreeks met elkaar verbonden. 

De lift en brug werden feestelijk geopend door Otwin van Dijk, rolstoelgebruiker en burgemeester van de gemeente Oude IJsselstreek. Ook gedeputeerde Jan Markink was aanwezig.

Nieuwe lift en loopbrug voor zeilers met een beperking
Watersportvereniging Giesbeek is nu nog beter toegankelijk voor sporters met een handicap. Zaterdag werd in het clubgebouw een lift en loopbrug geopend.

Foto: Omroep Gelderland

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!