Gemeente Culemborg

Drukte bij open dag hulpdiensten Culemborg

CULEMBORG - Het was een drukte van belang zaterdagmiddag in de omgeving van de Veerweg aan de Lek in Culemborg. De hulpdiensten waren daar bezig met een grote oefening.
Politie, brandweer, ambulance en gemeentewerken lieten zien hoe hun werk op het land, water en in de lucht eruit ziet. De luchtmacht demonstreerde met een Cougar helikopter een grote brandblusser met ruim 12.000 liter water. Ook Rijkswaterstaat en ProRail waren aanwezig.
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video)
Drukte bij open dag hulpdiensten Culemborg
Bezoekers mochten meevaren op de Lek met rubberboten van de Koninklijke Marine en andere organisaties. Verder was er een klimwand, klimtoren en hindernisbaan.
Het was zo druk dat er extra pendelbussen richting het gebied werden ingezet. In totaal kwamen 15.000 mensen af op de open dag.
Luister hier het verslag van verslaggeefster Annemieke Schakelaar terug:
Ook in Wageningen hielden de hulpdiensten vandaag een open dag:
Het was een drukte van belang zaterdagmiddag in de omgeving van de Veerweg aan de Lek in Culemborg. De hulpdiensten waren daar bezig met een grote oefening.
Foto: Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!