Omroep Ede

Kledingbank Ede maakt doorstart bij Restore

De Kledingbank Ede opent 1 november opnieuw haar deuren. Eerder dit jaar besloot het bestuur van stichting Kledingbank Ede de activiteiten te beëindigen, omdat het niet lukte nieuwe bestuursleden en betaalbare huisvesting te vinden. Inmiddels is een nieuw bestuur aangetreden dat samen met verschillende partijen verder heeft gezocht naar een geschikte locatie. Het gebouw van Restore aan de Marconistraat bleek uitkomst te bieden. Wethouder Hester Veltman (Werk en Inkomen) verricht op 14 november de officiële openingshandeling van de nieuwe vestiging. © Kledingbank Ede
EDE - De Kledingbank Ede opent 1 november opnieuw haar deuren. Eerder dit jaar besloot het bestuur van stichting Kledingbank Ede de activiteiten te beëindigen, omdat het niet lukte nieuwe bestuursleden en betaalbare huisvesting te vinden. Inmiddels is een nieuw bestuur aangetreden dat samen met verschillende partijen verder heeft gezocht naar een geschikte locatie. Het gebouw van Restore aan de Marconistraat bleek uitkomst te bieden. Wethouder Hester Veltman (Werk en Inkomen) verricht op 14 november de officiële openingshandeling van de nieuwe vestiging.

Verbouwing

Op de nieuwe locatie aan de Marconistraat wordt momenteel druk verbouwd om de komst van de Kledingbank mogelijk te maken. Het nieuwe bestuur geeft aan dat er samen met veel vrijwilligers van de Kledingbank, partners en scholen keihard wordt gewerkt om op 1 november open te kunnen voor de eerste klanten. Vrijwilligers sorteren de kleding en maken de inrichting van de winkel gereed.

Waardevol initiatief

Wethouder Hester Veltman is blij dat de Kledingbank kan voortbestaan. 'De Kledingbank is een waardevol particulier initiatief dat afgelopen jaren heeft bewezen een groep inwoners uit Ede die dat nodig heeft te kunnen helpen aan kleding. Toen we hoorden dat de Kledingbank zou stoppen hebben we met het bestuur en verschillende betrokken partijen meegezocht naar een oplossing. Ik ben blij dat, mede door het slim verbinden van deze partijen en een financiële bijdrage van de gemeente en Restore, de Kledingbank voor Ede kan worden behouden.'

700 tot 800 mensen

Kledingbank Ede is een stichting die kleding verstrekt aan mensen die door hun financiële situatie niet in staat zijn om kleding te kopen. De Kledingbank Ede helpt jaarlijks zo'n 700 tot 800 mensen. De kleding die wordt verstrekt wordt grotendeels gedoneerd door particulieren en kledingwinkels.