Gemeente Nijmegen

Weer stoffen drugslab gevonden in Nijmegen, nu in bedrijfspand

In een opslag in Nijmegen zijn woensdag grondstoffen aangetroffen die waarschijnlijk waren bedoeld voor de productie van synthetische drugs. Dat meldt de politie. Dinsdagavond had de Waalstad ook al te maken met drugscriminaliteit. Een busje lekte toen kilometerslang drugsafval in de wijk Weezenhof. © Roland Heitink
NIJMEGEN - In een opslag in Nijmegen zijn woensdag grondstoffen aangetroffen die waarschijnlijk waren bedoeld voor de productie van synthetische drugs. Dat meldt de politie. Dinsdagavond had de Waalstad ook al te maken met drugscriminaliteit. Een busje lekte toen kilometerslang drugsafval in de wijk Weezenhof.
De grondstoffen die woensdag zijn aangetroffen zaten volgens de politie in 41 vaten van 220 liter. Ze stonden in een bedrijfspand aan het Korenpad. 
De straat is na de vondst afgezet met linten. Het gaat om een industrieterrein. Van wie het bedrijfspand is, weet de politie nog niet. Er staat geen naam op de gevel.

Vaten gevonden na tip

Volgens de politie was er een tip binnengekomen over de vaten. Iemand had gezien dat ze naar binnen werden gebracht.
'Wij zijn na de melding gaan kijken. Eenmaal ter plaatse hebben we door een brievenbus gekeken en toen zagen we achterin het pand een aantal vaten staan. Wat er precies in zit weten we nog niet', vertelt een woordvoerder.
Tekst gaat verder onder de video.
Weer stoffen drugslab gevonden in Nijmegen, nu in bedrijfspand

Ook vaten aangetroffen in Elst

De politie doet momenteel ook onderzoek in de Reijersstraat in Elst. Daar zijn aan het begin van de avond 25 blauwe vaten aangetroffen in een bestelbus. De politie vermoedt dat het om drugsafval gaat. Ze zegt dat er geen gevaar is voor de omgeving.
Volgens een buurtbewoner stond het vrachtwagentje er al enige tijd.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52