RTV Arnhem

Blauwgeklede dames en heren parkeren auto's patiënten Rijnstate

Patiënten en bezoekers hoeven niet meer zelf de parkeergarage in bij Rijnstate in Arnhem. Bij de hoofdingang van het ziekenhuis staan nu gastheren en gastvrouwen klaar, die de auto kunnen parkeren. Deze service kost zes euro. © Henk Monster (CC
ARNHEM - Patiënten en bezoekers hoeven niet meer zelf de parkeergarage in bij Rijnstate in Arnhem. Bij de hoofdingang van het ziekenhuis staan nu gastheren en gastvrouwen klaar, die de auto kunnen parkeren. Deze service kost zes euro.
Het doel van deze service is de zorg voor het parkeren van de auto uit handen te nemen. Ook wordt de loopafstand naar de polikliniek of afdeling zo korter. De in blauwe jassen geklede gastvrouw of -heer neemt de autosleutels in ontvangst, geeft een afgiftebewijs en parkeert de auto voor patiënt of bezoeker.
Na afloop van het ziekenhuisbezoek loopt de auto-eigenaar met het bewijs weer terug naar een van de blauwgeklede ziekenhuismedewerkers. 'U kunt even gaan zitten terwijl de gastvrouw of gastheer uw auto ophaalt', meldt Rijnstate. 'U rekent af via een mobiele pinautomaat, ontvangt de autosleutel en kunt naar huis.'
De parkeerservice van het ziekenhuis is van maandag tot en met vrijdag beschikbaar van 07.45 tot 16.30 uur. Het is alleen mogelijk per pin af te rekenen.