Nieuws

UPDATE: Straten weer open na kilometerslange lekkage drugsafval in Nijmegen

NIJMEGEN - De straten in Nijmegen en de gemeente Heumen zijn weer toegankelijk nadat er urenlang is schoongemaakt. Dinsdagavond lekte een busje kilometerslang drugsafval in de Weezenhof. Volgens de politie zorgt het afval voor een penetrante geur, maar is de stof niet gevaarlijk.
Alleen de Blankenbergseweg en Parkse Steeg zijn nog dicht. De straten Vosseneindseweg, Loksheuvelseweg, St. Walricksweg, Blankenbergseweg, Parkse Steeg en de Westerkanaaldijk waren meer dan twaalf uur afgesloten vanwege de schoonmaakwerkzaamheden. Net na 13.00 uur waren de wegen weer vrij. Volgens de veiligheidsregio was het een moeizaam proces om de wegen schoon te krijgen.
Volgens de politie begint het spoor in Overasselt.
De route volgens de politie:
De kleine vrachtwagen stond in de Weezenhof 61ste straat. Het gaat om een zuur. De Veiligheidsregio waarschuwt om na aanraking met dit zuur te spoelen. Er zijn geen slachtoffers bekend. Het drugsafval zorgt voor veel stankoverlast.
Staatsbosbeheer verzoekt om het afval niet de vennen in te spuiten. Onderzocht wordt of de bermen moeten worden schoongemaakt.
Burgemeester Bruls van Nijmegen over het drugsspoor:
'Dit gaat de samenleving heel wat kosten', stelt Bruls. 'In de regio is vaker synthetisch afval gedumpt. Maar in een woonwijk is het heel opvallend en heel erg vervelend.'
De wegen worden schoongemaakt. Drie van deze voertuigen gaan vier keer heen en weer:
De vaten die in de vrachtwagen werden gevonden bieden ruimte voor 4500 liter afval.
Nijmeegse straten dicht na kilometerslange lekkage drugsafval

Verdachten gezocht

De politie is nog op zoek naar de bestuurder van de vrachtwagen en roept getuigen op zich te melden. Er zouden twee mannen zijn weggerend. De politie vraagt ook om dashcambeelden waarop de vrachtwagen te zien is. 'We zijn volop met het onderzoek bezig, we hopen in de loop van de dag met een update te komen', stelt een politiewoordvoerder woensdagochtend.
De veroorzaker van de problemen. Foto: Roland Heitink
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52