Gemeente Arnhem

Tweede verdachte aangehouden na flatexplosie Arnhem

Een 48-jarige Arnhemmer is dinsdag aangehouden in het onderzoek naar de explosie in een appartement aan de Daphnestraat in Arnhem. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het vervaardigen, bewerken en voorhanden hebben van harddrugs in de betreffende woning. Eerder werd al een 55-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 48-jarige Arnhemmer is dinsdag aangehouden in het onderzoek naar de explosie in een appartement aan de Daphnestraat in Arnhem. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het vervaardigen, bewerken en voorhanden hebben van harddrugs in de betreffende woning. Eerder werd al een 55-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie.
Op maandagavond 30 juli raakten bij een explosie drie mannen zwaargewond. Twee van hen, de 33-jarige bewoner en een 31-jarige Belg, werden naar het ziekenhuis gebracht, waar zij later overleden.
De derde man vluchtte. Hij werd gevonden aan de Brabantweg en ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. De 55-jarige man zonder vast woonadres was door zijn verwondingen lange tijd niet aanspreekbaar. Op 25 september is hij aangehouden en vorige week werd hij in bewaring gesteld.
De politie kreeg vrijdag informatie dat mogelijk kort voor de explosie een vierde man in de woning aanwezig zou zijn geweest. Of de 48-jarige aangehouden man deze persoon is, wordt onderzocht.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52