Muziek

Voetbalblunder maakte van Harry Sacksioni een wereldberoemd gitarist

Jochem van Gelder op bezoek bij Harry Sacksioni
De wereldwijd bekende gitarist Harry Sacksioni uit Lienden was bijna fulltime profvoetballer geworden. Toen hij tijdens een wedstrijd voor de A1 van Ajax door zijn benen werd gespeeld, besloot hij ter plekke muzikant te worden. Dit vertelt hij in het programma Van Gelders Grijs, dat vanavond te zien is bij TV Gelderland.
SILVOLDE - De wereldwijd bekende gitarist Harry Sacksioni uit Lienden was bijna fulltime profvoetballer geworden. Toen hij tijdens een wedstrijd voor de A1 van Ajax door zijn benen werd gespeeld, besloot hij ter plekke muzikant te worden. Dit vertelt hij in het programma Van Gelders Grijs, dat vanavond te zien is bij TV Gelderland.

Jong van lijf en leden

In het programma praat Presentator Jochem van Gelder met bekende en onbekende Gelderse ouderen over hoe het is om ouder te worden of ouder te zijn. Bij Harry Sacksioni (67 jaar) thuis, kijkt hij terug op diens roemruchte artiestencarrière, maar ook vooruit op wat er nog komen gaat. Harry Sacksioni prijst zichzelf in het gesprek gelukkig dat hij nog zo jong van lijf en leden is: 'Muziek en sport maakt toch blijkbaar jonger, dan wat geacht wordt je leeftijd te zijn. En sowieso doen wat je leuk vindt. Die mazzel heb ik in mijn leven.'

Noaberschap en inburgeren

Het programma is voor de tweede keer te gast in verzorgingshuis De Schuylenburg in Silvolde. Daar praat Jochem van Gelder onder andere met Theo Sleedoorn (88) en André Frijters (67) over de specifieke kenmerken van wonen in de Achterhoek. Noaberschap en inburgeren worden door beide heren belicht. Bewoners Thea Bockting (81), Joop ten Have (87) en Anne Marie Mullink (78) bespreken met Jochem het opa- en omaschap. Moeten ouders zelf op hun kinderen passen, of ligt daar ook een belangrijke rol voor opa's en oma's?
Vanavond vanaf 17.20 uur is Van Gelders Grijs te zien bij TV Gelderland. Maar u kunt ook hier vast vooruitkijken. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52