Gemeente Apeldoorn

Fundering schuur weggespoeld na leidingbreuk in Apeldoorn

APELDOORN - Aan de Rentmeestersveld in Apeldoorn is in de nacht van maandag op dinsdag een waterleiding gesprongen. De leidingbreuk zorgde voor een flink gat in de fundering van een schuur.
De leiding onder de schuur sprong rond 01.00 uur 's nachts. Volgens een correspondent liep de straat onder water en werden de stenen en het zand onder de schuur vandaan gespoten.
Tekst gaat verder onder de foto.
Aan de Rentmeestersveld in Apeldoorn is in de nacht van maandag op dinsdag een waterleiding gesprongen. De leidingbreuk zorgde voor een flink gat in de fundering van een schuur. © Rico Reijenga

Groot gat

Nadat waterbedrijf Vitens de watertoevoer had stopgezet, bleek onder de schuur een groot gat te zijn ontstaan. Om instorting te voorkomen, zijn onder de schuur twee steunbalken geplaatst. 
Door beschadigingen aan het wegdek stortte deze in waardoor ook een gasleiding sprong. Het gaslek is inmiddels verholpen. De reparatiewerkzaamheden aan de waterleiding zijn nog in volle gang waardoor in de straat sprake is van minder of geen waterdruk.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52