UIT met Esther - Losse items

De leukste herfstvakantietips

ARNHEM - Vrijdag krijgen de kinderen in het zuiden van Gelderland herfstvakantie, een week later ook de kids in de rest van de provincie. Maar wat voor leuke dingen kan je met je (klein)kinderen gaan doen in de vakantie? Uit met Esther zet een paar leuke tips op een rij.
Zo kan je in de eerste week op zondag en in de tweede Gelderse herfstvakantie een rit maken in een heuse stoomtrein. De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) verzorgt ritten vanaf station Beekbergen. Alle informatie over routes, vertrektijden en speciale ritten vindt je op de site van de VSM.
Maar je kan ook naar de bioscoop. Er gaan verschillende kinderfilms in premiere en in Zutphen, Doetinchem, Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen kan je ook naar Cinekid on Tour. Dat is het regionale onderdeel van het landelijke Cinekid, het festival voor kinder- en jeugdfilms. Alle informatie over deelnemende Gelderse filmtheaters vindt je hier.
In Burgers' Zoo in Arnhem zijn er in oktober niet alleen levende dieren te zien. Er is een expositie van tientallen dino's. Sommigen zijn meters hoog, bewegen en maken geluid. Praktische informatie over de tentoonstelling kan je hier nalezen.