Nieuws

Oproep bezorgde inwoners Overbetuwe aan politiek: stop met Railterminal

Bezorgde inwoners uit Overbetuwe willen dat de Gelderse politieke partijen zich uitspreken tegen de plannen voor de containeroverslag aan de Betuweroute bij Valburg. Dat schrijven ze in een brief. Ze roepen de partijen op om dit op te nemen in hun verkiezingsprogramma's voor komende verkiezingen in maart 2019. © Omroep Gelderland
VALBURG - Bezorgde inwoners uit Overbetuwe willen dat de Gelderse politieke partijen zich uitspreken tegen de plannen voor de containeroverslag aan de Betuweroute bij Valburg. Dat schrijven ze in een brief. Ze roepen de partijen op om dit op te nemen in hun verkiezingsprogramma's voor komende verkiezingen in maart 2019.
De inwoners hebben onlangs de actiegroep Overbetuwe Overbelast opgericht. Daar zijn inwoners van Reeth, Eimeren, Valburg, Elst en Slijk Ewijk bij aangesloten. De inwoners maken zich zorgen over de Railterminal Gelderland, die bij Valburg moet komen. Ze zijn vooral bang voor geluids- en verkeersoverlast. 
De railterminal is een overslagpunt waar in de toekomst containers van de trein worden overgeladen op vrachtwagens. Daarmee hoopt de provincie te kunnen profiteren van de Betuwelijn die door Gelderland loopt. Tot nu toe is nergens een plek waar de trein in Gelderland stopt.
Omwonenden hebben al aangekondigd naar de rechter te stappen. Maar dat kan niet zolang er geen bestemmingsplan ligt. Het benodigde bestemmingsplan is zeker niet voor de verkiezingen in maart 2019 klaar, kondigde Gedeputeerde Staten van Gelderland aan. En dan moeten Provinciale Staten er ook nog over stemmen. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52