Gemeente Arnhem

Frans Duijts gaat verder met zoektocht naar nieuwe maatjes

Maatjes Gezocht
Vanaf 14 oktober is Frans Duijts weer te zien in zijn programma Maatjes Gezocht. We gaan langs bij mensen die om de een of andere reden wel wat hulp in het leven kunnen gebruiken. Ook nemen we een kijkje bij mensen die samen met hun maatje op pad gaan.
Vanaf 14 oktober is Frans Duijts weer te zien in zijn programma Maatjes Gezocht. We gaan langs bij mensen die om de een of andere reden wel wat hulp in het leven kunnen gebruiken. Ook nemen we een kijkje bij mensen die samen met hun maatje op pad gaan.
Zo hebben Natasja (49) en Ingrid (48) elkaar ongeveer een jaar geleden ontmoet. Natasja is afgekeurd en heeft veel vrije tijd. Ze kan er niet tegen om stil te zitten en heeft om die reden besloten om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ingrid is op zoek naar een maatje en wordt aan Natasja gekoppeld. De activiteiten die ze samen ondernemen lopen erg uiteen: van gezellig bijkletsen tot creatieve dingen zoals knutselen.

Samen momenten delen

Een maatje word je voor iemand die wekelijks, tweewekelijks of maandelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door samen koffie te drinken, te wandelen of een theater bezoeken. Er is altijd iemand die jouw hulp kan gebruiken.
Frans gaat ook op bezoek bij mensen die juist hard op zoek zijn naar gezellig en behulpzaam gezelschap. Maatjes zijn er immers in alle soorten; van wandelmaatjes tot boodschappenmaatjes. Ben jij ook op zoek naar een maatje? Geef je dan nu op via de website www.maatjesgezocht.nl.

Samenwerking Oranjefonds

Het programma Maatjes Gezocht wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds; het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Het Oranje Fonds voert al jaren campagne om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren maatje te worden. Maatjes zijn onmisbare vrijwilligers en de vraag is groter dan het aanbod. Met dit programma wil het Oranje Fonds laten zien dat je je op verschillende manieren kunt inzetten als maatje. En dat het niet alleen leuk is voor de ander, maar dat je er als vrijwilliger ook veel plezier aan kunt beleven.
Maatjes Gezocht is vanaf 14 oktober iedere zondag om 17.45 uur te zien bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Een aflevering terugkijken? Dat kan via Uitzending Gemist. Meer informatie over het programma is te vinden op www.gld.nl
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!