Gemeente Overbetuwe

Inwoners Overbetuwe bepalen profiel nieuwe burgemeester

Huidig burgemeester Toon van Asseldonk.
De gemeente Overbetuwe schakelt haar inwoners in in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad zet een enquête uit en organiseert een inspraakavond. Iedereen mag laten horen wat hij of zij in een burgemeester zoekt. © Omroep Gelderland
ELST - De gemeente Overbetuwe schakelt haar inwoners in in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad zet een enquête uit en organiseert een inspraakavond. Iedereen mag laten horen wat hij of zij in een burgemeester zoekt.
Burgemeester Toon van Asseldonk liet in juni weten volgend jaar afscheid te nemen. Hij wil na zes jaar burgemeesterschap een andere weg inslaan. Dat betekent dat Overbetuwe vanaf april een nieuwe burgemeester nodig heeft.
De gemeenteraad wil voordat zij een profielschets voor een nieuwe burgemeester vaststelt van inwoners weten waar de nieuwe burgemeester volgens hen aan moet voldoen. Inwoners kunnen vanaf woensdag online een enquête invullen en donderdag is er een inloopavond op het gemeentehuis.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52