Gemeente Arnhem

Terreurverdachten langer vast, 100 kilo kunstmest gevonden

De zeven terreurverdachten die donderdag zijn aangehouden bij grote politieacties in Arnhem en Weert, blijven langer vast zitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De zeven terreurverdachten die donderdag zijn aangehouden bij grote politieacties in Arnhem en Weert, blijven langer vast zitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald.
De zeven blijven in ieder geval tot zondag vast zitten. Daarna heeft het OM de mogelijkheid om de verdachten nog eens drie dagen vast te houden. Vervolgens besluit de rechter-commissaris woensdag of de zeven voor nog eens twee weken in voorlopige hechtenis blijven. De verdachten zitten in alle beperkingen, wat betekent dat zij alleen met hun advocaat contact mogen hebben.

Kunstmest

Bij de doorzoekingen van de woonadressen van de verdachten is beslag gelegd op aanzienlijke hoeveelheden grondstoffen voor explosieven voor bomvesten en 100 kilo kunstmest, mogelijk geschikt voor een autobom.
De politie is ook begonnen met het verhoren van de verdachten. Ook de in beslag genomen spullen zijn onderwerp van verder onderzoek.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52