Gemeente Zutphen

Man verkracht Apeldoornse en dreigt met Kinderbescherming

Een 25-jarige man uit Eindhoven is door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot 3 jaar cel en tbs met voorwaarden. De man heeft tweemaal een vrouw uit Apeldoorn verkracht. Hij dreigde daarbij dat hij de kinderbescherming op haar af zou sturen zodat haar twee jonge kinderen bij haar weggehaald zouden worden. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Een 25-jarige man uit Eindhoven is door de rechtbank in Zutphen veroordeeld tot 3 jaar cel en tbs met voorwaarden. De man heeft tweemaal een vrouw uit Apeldoorn verkracht. Hij dreigde daarbij dat hij de kinderbescherming op haar af zou sturen zodat haar twee jonge kinderen bij haar weggehaald zouden worden.
De man stuurde de Apeldoornse zeer regelmatig berichten dat zij naaktfoto’s en seksfilmpjes van zichzelf moest maken en naar hem moest sturen. Daarnaast eiste hij geld van haar. Ook mishandelde hij zijn vriendin. Volgens de rechtbank is een forse gevangenisstraf op zijn plaats.
De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Antisociaal

Een psycholoog en een psychiater hebben de man onderzocht. Daaruit komt naar voren dat de man een antisociale persoonlijkheidsstoornis heeft en een lage intelligentie.
Hij moet zich laten behandelen. Ook wordt hem een contactverbod met de Apeldoornse opgelegd en hij moet haar een schadevergoeding betalen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52