Gemeente Doesburg

'Drukte viel tegen', provincie grijpt in na verkeerschaos Doesburg

'De drukte viel tegen', reageert een woordvoerder van de provincie Gelderland. Bij Doesburg stond het verkeer woensdag muurvast omdat de brug zo goed als dicht zat. Dat kwam door - naar nu blijkt - een spoedreparatie. De werkzaamheden houden de komende dagen aan, ook donderdag en vrijdag kunnen de werkzaamheden voor problemen zorgen.
ELLECOM - 'De drukte viel tegen', reageert een woordvoerder van de provincie Gelderland. Bij Doesburg stond het verkeer woensdag muurvast omdat de brug zo goed als dicht zat. Dat kwam door - naar nu blijkt - een spoedreparatie. De werkzaamheden houden de komende dagen aan, ook donderdag en vrijdag kunnen de werkzaamheden voor problemen zorgen.
De brug moest met spoed worden gerepareerd na een dodelijk ongeval, een paar weken geleden. Volgens de woordvoerder kon het niet vooraf worden gecommuniceerd omdat het om een spoedreparatie gaat. Woensdagavond werden automobilisten verrast en dat zorgde voor een verkeerschaos. Vanaf De Steeg tot aan Doesburg stond het verkeer vast en moesten automobilisten soms anderhalf uur geduld hebben, voordat ze de brug over konden. 

Verkeerschaos

Volgens een woordvoerder van de provincie Gelderland was er niet op gerekend dat het zo druk zou worden, al waren er wel verkeersregelaars ingezet. Om het verkeer iets soepeler langs de werkzaamheden te leiden worden er vanaf donderdag extra verkeersregelaars ingezet. 
De wegwerkzaamheden duren volgens de woordvoerder nog zeker tot vrijdagochtend 06.30 uur.

Nieuwe werkzaamheden vanaf vrijdag

Maar met een beetje pech is het oponthoud dan nog niet voorbij, aangezien er nieuwe asfalteringswerkzaamheden gepland staan vanaf vrijdagavond 19.00 uur tot en met zaterdag 20.00 uur. En van maandag 1 oktober 07.00 uur tot en met vrijdag 5 oktober 17.00 uur worden de parallelwegen en fietspaden langs de weg aangepakt, wat wederom tot verkeershinder kan leiden.
De woordvoerder raadt aan om de website Bereikbaar Gelderland te checken voor de laatste stand van zaken, want het wordt niet uitgesloten dat de werkzaamheden uitgesteld worden. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52