Wonen

Extra vergadering over daklozenopvang in Wehl

Doetinchem houdt op 30 oktober een beeldvormende raadsvergadering over daklozenopvang Domus in Wehl. De vergadering wordt georganiseerd op verzoek van de gemeenteraad. © REGIO8
DOETINCHEM - Doetinchem houdt op 30 oktober een beeldvormende raadsvergadering over daklozenopvang Domus in Wehl. De vergadering wordt georganiseerd op verzoek van de gemeenteraad.
'De gemeenteraad wil zich een goed beeld kunnen vormen van de opvanglocatie Domus te Wehl en van alle beelden die er leven rondom deze locatie voor verslavingszorg', laat de gemeente Doetinchem weten.

Incidenten

Opvang Domus kwam de afgelopen periode veelvuldig in het nieuws vanwege verschillende incidenten. Naar aanleiding daarvan werden onder meer drie cliënten van de opvang overgeplaatst.
Doetinchem geeft aan dat iedereen die de behoefte voelt kan inspreken. 'Dat geldt ook voor mensen die wel hun zegje willen doen, maar liever niet in het openbaar', aldus de gemeente.
De gemeenteraad heeft het college gevraagd een startnotitie voor te bereiden voor deze vergadering. In deze startnotitie staat alle feitelijke informatie over Domus.