Gemeente Arnhem

Ridders van Gelre en Gelredagen gaan weer van start

Ridders_van_Gelre
Ridders Bas en René zijn vanaf maandag 8 oktober weer wekelijks te zien op TV Gelderland. Naast de start van het tv-programma Ridders van Gelre organiseert Omroep Gelderland ook nieuwe Gelredagen.
Ridders Bas en René zijn vanaf maandag 8 oktober weer wekelijks te zien op TV Gelderland. Naast de start van het tv-programma Ridders van Gelre organiseert Omroep Gelderland ook nieuwe Gelredagen.
De Ridders van Gelre zijn terug. En hoe! Ridder Bas en ridder René gaan dit keer achter de dames aan, op een heuse queeste naar de ontrafeling van het Geheim van de Hertogin. Een geheim dat een bom zal leggen onder de Nederlandse Staat. De toekomst van ons vaderland ligt in handen van de ridders, want er is nog één kans, een laatste kans voor Gelre. Hun zoektocht voert hen door alle uithoeken van ons hertogdom, en ver daarbuiten.

Gelredagen

Vanaf zaterdag 6 oktober start een nieuwe reeks Gelredagen waarbij er wekelijks een locatie uit Ridders van Gelre centraal staat. Op deze locatie(s) worden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud, waarbij kennis wordt gemaakt met de Gelderse geschiedenis. De entree is gratis tussen 10.00 en 12.00 uur.

De locaties

6 oktober              Koetshuis Kasteel Staverden, Ermelo
13 oktober            Broederenkerk, Deventer
20 oktober            Maasbommel
27 oktober            Regionaal Archief Rivierenland, Tiel
3 november          Kasteel Huis Bergh, ’s-Heerenberg
10 november        Museum het Valkhof, Nijmegen
17 november        Schwanenburg, Kleef
24 november        Borculo
1 december          Oude Kerk, Ede
8 december          Regionaal Archief Zutphen
15 december        Nog een verrassing; houd de website in de gaten!
Meer informatie over de Gelredagen vind je op de website en de Facebookpagina. Ridders van Gelre is vanaf maandag 8 oktober wekelijks te zien bij Omroep Gelderland, om 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald).
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52