Nijmegen

15 schoten gelost bij liquidatiepoging in Nijmegen

Bij de schietpartij op vrijdag 21 september in Nijmegen zijn 15 schoten gelost. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht. Het lijkt te gaan om een gerichte liquidatiepoging. © GinoPress
NIJMEGEN - Bij de schietpartij op vrijdag 21 september in Nijmegen zijn 15 schoten gelost. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht. Het lijkt te gaan om een gerichte liquidatiepoging.
De schietpartij vond op klaarlichte dag plaats op de kruising van de Danielsweg en de Steven Vennecoolstraat. Vanuit een auto werd geschoten op een man. Het slachtoffer greep daarna ook een vuurwapen en schoot terug. Daarna rende de man weg. Voor zover bekend was hij niet gewond.
Beelden van de plek van de schietpartij (tekst gaat verder onder de video):
15 schoten gelost bij liquidatiepoging in Nijmegen

Levensgevaarlijke situatie

Woordvoerder Jan Thijs van Hemmen van de politie sprak in het tv-programma over een levensgevaarlijke situatie voor omwonenden. 'Er zijn kogels door bijvoorbeeld ramen en regenpijpen gevlogen van mensen die echt totaal niks te maken hadden met dat conflict.'
Aan de hand van bewakingsbeelden uit de omgeving probeert de politie meer te weten te komen over de schietpartij en de betrokkenen. 

Zwarte Volkswagen Golf

De politie gaat ervan uit dat er minstens twee mensen in de auto zaten: de schutter en de bestuurder. De wagen, een zwarte Volkswagen Golf, werd iets voor 13.00 uur gefilmd op de Paul Krugerstraat. Waarschijnlijk had het voertuig siervelgen.
De beelden van de zwarte Golf (tekst gaat verder onder de video):

Signalement slachtoffer

Na de schietpartij reed de auto terug richting de Neerbosstraat. De man waarop is geschoten, heeft volgens getuigen een blanke huidskleur en kort donkerblond haar. Hij droeg donkere kleding. Na de schietpartij rende hij via de Vredeman de Vriesstraat naar het Kapiteelpad.
Mensen met tips wordt verzocht contact op te nemen met de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!