Nijmegen

NEC wint echte bekerkraker van Excelsior

NEC heeft vrijdagavond het bekerduel met Excelsior ondanks een 2-0 achterstand met 2-3 gewonnen. Daardoor gaan de Nijmegenaren door naar de tweede ronde van de KNVB-beker. © Omroep Gelderland
ROTTERDAM - NEC heeft vrijdagavond het bekerduel met Excelsior ondanks een 2-0 achterstand met 2-3 gewonnen. Daardoor gaan de Nijmegenaren door naar de tweede ronde van de KNVB-beker.
NEC kwam al vroeg op een 2-0 achterstand door een penalty en een (prachtige) eigen goal van Buwalda.
Maar de Nijmegenaren toonden veerkracht. Nog voor rust kwam de ploeg terug op 2-1. Uit een strafschop schoot Anass Achahbar raak. 
Een kwartier voor tijd werd Ole Romeny weer gevloerd in het strafschopgebied, weer volgde er een strafschop. Nu was het Braken die raak schoot voor NEC. 

Verlenging

Dat betekende dat NEC en Excelsior gingen verlengen. Dat deed de thuisploeg overigens met 10 man, want Edwards ging er vanaf met een rode kaart (twee keer geel). Uiteindelijk was het diep in de blessuretijd Guus Joppen die voor NEC doorstoomde en keihard uithaalde, dat betekende de 2-3. Daarmee was de comeback voor NEC dus compleet.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52