Gemeente Renkum

Brandweer moet rolstoelers van perron Wolfheze tillen

Een aantal rolstoelers en hun begeleiders stonden zondagavond vreemd te kijken toen zij in Wolfheze uit de trein stapten. Ze kwamen namelijk niet met hun rolstoelen van het perron af. De brandweer moest uiteindelijk te hulp schieten. © Google Streetview
WOLFHEZE - Een aantal rolstoelers en hun begeleiders stonden zondagavond vreemd te kijken toen zij in Wolfheze uit de trein stapten. Ze kwamen namelijk niet met hun rolstoelen van het perron af. De brandweer moest uiteindelijk te hulp schieten.
De groep kwam aan op het middenperron van Wolfheze. Toen zij het station wilden verlaten, bleek dat alleen te kunnen via een trap naar de perrontunnel die onder het spoor door gaat. Een andere uitweg leek niet voorhanden. Voor de rolstoelers was de trap uiteraard een brug te ver.
De groep belde daarom maar de brandweer, die rond 20.00 uur bij het station arriveerde. Een woordvoerster bevestigt zondagavond dat de brandweer inderdaad moest helpen met tillen. De rolstoelers konden met hulp van de brandweerlieden hun weg vervolgen. Het treinverkeer lag korte tijd stil.
Eerder maakte Omroep Gelderland al een reportage over de problemen voor mensen in een rolstoel bij het station:

Reisassistentie

De NS biedt reisassistentie voor mensen met een beperking. Maar die is niet beschikbaar op station Wolfheze. 'Zolang het perron niet toegankelijk is, bieden wij ook geen assistentie', aldus een woordvoerder. 'Onze begeleiders krijgen iemand in een rolstoel ook de trap niet af. ProRail en de overheid moeten het station eerst aanpassen.'
(bekijk hieronder beelden van de brandweer bij station Wolfheze)
De brandweer in actie bij station Wolfheze. Beeld: Persbureau Heitink

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!