Gemeente Ede

VIDEO: Nagenieten van de parachutisten boven de Ginkelse Heide

Het was een spectaculair gezicht: de honderden parachutisten die zaterdag boven de Ginkelse Heide uit verschillende vliegtuigen sprongen. De luchtlandingen waren onderdeel van de herdenking van Operatie Market Garden. Voor diegenen die de mass droppings hebben gemist of nog even willen nagenieten, maakte Omroep Gelderland deze korte samenvatting. © ANP
EDE - Het was een spectaculair gezicht: de honderden parachutisten die zaterdag boven de Ginkelse Heide uit verschillende vliegtuigen sprongen. De luchtlandingen waren onderdeel van de herdenking van Operatie Market Garden. Voor diegenen die de mass droppings hebben gemist of nog even willen nagenieten, maakte Omroep Gelderland deze korte samenvatting.
(tekst gaat verder onder de video)
VIDEO: Nagenieten van de parachutisten boven de Ginkelse Heide
Ongeveer 40.000 mensen hebben de herdenking van Operatie Market Garden en de dropping van de parachutisten bijgewoond.
De organisatie beschouwde de sprong als een generale repetitie voor volgend jaar. Dan is het precies 75 jaar geleden dat boven de Ginkelse Heide duizenden Britse militairen werden gedropt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!