Gemeente Barneveld

Werkstraf geëist voor veroorzaken ernstig ongeluk

Wat het Openbaar Ministerie betreft, krijgt een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zutphen 200 uur werkstraf of 100 dagen vervangende hechtenis. Hij zou op de A30 bij Barneveld een ernstig ongeval hebben veroorzaakt, waarbij twee automobilisten zwaargewond raakten. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - Wat het Openbaar Ministerie betreft, krijgt een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zutphen 200 uur werkstraf of 100 dagen vervangende hechtenis. Hij zou op de A30 bij Barneveld een ernstig ongeval hebben veroorzaakt, waarbij twee automobilisten zwaargewond raakten.
De officier van justitie eiste vrijdag daarnaast een ontzegging van de rijbevoegdheid van 12 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.
Volgens het OM zat de man op 9 september 2016 berichten te lezen op zijn mobiele telefoon. Daardoor zag hij een snelheidsbeperking over het hoofd en reed hij met volle vaart achter op een file, stelt het OM. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52