Gemeente Ede

Harde wind houdt parachutisten aan de grond

Door de onstuimige wind springen er deze vrijdag geen parachutisten boven de Ginkelse Heide bij Ede. Dat meldt de Koninklijke Luchtmacht. Woensdag en donderdag sprongen er al wel militairen ter voorbereiding op de herdenking van Operatie Market Garden op zaterdag. © Defensie
EDE - Door de onstuimige wind springen er deze vrijdag geen parachutisten boven de Ginkelse Heide bij Ede. Dat meldt de Koninklijke Luchtmacht. Woensdag en donderdag sprongen er al wel militairen ter voorbereiding op de herdenking van Operatie Market Garden op zaterdag.
Ook vrijdag stonden er meerdere 'drops' met parachutisten op het programma, maar die gaan dus niet door. De militairen springen vooralsnog wel op zaterdag. Zij combineren de herdenking met hun eigen oefening Falcon Leap.
De afgelopen dagen waren de vliegtuigen met de parachutisten al geregeld boven Gelderland te zien. Het gaat om C-130 Hercules vliegtuigen uit Nederland en de VS, en om een kleinere Poolse C-295. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52