Gemeente Doetinchem

Eerste basisplaats Javier Vet bij De Graafschap

DOETINCHEM - Javier Vet start voor het eerst in de basis van De Graafschap in de uitwedstrijd vrijdag tegen Heracles Almelo. Hij vormt in de verdediging een duo met Bart Straalman.
Vet liet maandag bij Jong De Graafschap een prima indruk achter op die positie en mag het nu in de eredivisie proberen. Myenty Abena was deze week een paar dagen ziek en bleef uit voorzorg binnen, maar stond donderdag weer op het veld en is op tijd fit voor het duel met de verrassende nummer vier Heracles. Abena staat in Almelo aan de aftrap.
Ted van de Pavert, die deze week vader werd, ontbreekt nog altijd met een virusinfectie. Ook Lars en Sven Nieuwpoort zijn niet inzetbaar vanwege blessures.
Trainer Henk de Jong kan op het middenveld waarschijnlijk weer kiezen voor Erik Bakker, die terug is van een enkelblessure. De Jong trainde een fase met Frank Olijve en later ook met Bakker in de beoogde basis. Olijve begint vermoedelijk op de bank.
Voorin mag Youssef El Jebli weer vanaf links starten. 'Hij heeft weer een goede volle trainingsweek achter de rug en gaat spelen', verklapte De Jong donderdag. Jordy Thomassen keert na één wedstrijd in de basis terug op de bank waardoor Fabian Serrarens zijn rentree maakt in het elftal als centrumspits. 
Tegenstander Heracles Almelo staat verrassend vierde met 10 punten. De Graafschap is 15e met vier punten uit vijf wedstrijden.
Opstelling De Graafschap: Jurjus; Abena, Vet, Straalman, Owusu; Bakker, Nijland, Klaasen; Van Mieghem, Serrarens, El Jebli.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52