Gemeente Geldermalsen

Nieuwe telefooncel met boeken voor Beesd

BEESD - Met een grote knal werd de ruilbibliotheek in Beesd vorige week verwoest. Waarschijnlijk bliezen vandalen de bieb in de oude telefooncel aan de Doctor A. Kuyperweg met zwaar vuurwerk op. Een paar honderd boeken werden hierbij vernield. Maar de inwoners van Beesd laten het er niet bij zitten.
Er is een inzamelingsactie gestart zodat er een nieuwe telefooncel neergezet kan worden. Inmiddels is er zelfs al een telefooncel aangekocht, meldt initiatiefneemster Michèle de Groot. 'We laten ons niet uit het veld slaan.' Wanneer die in gebruik genomen kan worden, is nog niet duidelijk. In de tussentijd kunnen er wel boeken geruild worden thuis bij haar. 
Buurtbewoners vonden de vernieling van de mini-ruilbibliotheek schandalig. 'Zo'n initiatief; waarom wordt dat nou weer vernield?', zegt een buurman. Dat er een nieuwe telefooncel met boeken komt wordt dan ook toegejuicht. 'Het is toch wel iets wat in de ze buurt hoort', aldus een vrouw. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52