Gemeente Barneveld

Dodelijke klappen Voorthuizenaar; verdachten horen vonnis

De rechter doet vandaag uitspraak in de zaak van de grote vechtpartij op de Wallen die de 32-jarige Robert Gerritsen (32) uit Voorthuizen fataal werd. © Omroep Gelderland
VOORTHUIZEN - De rechter doet vandaag uitspraak in de zaak van de grote vechtpartij op de Wallen die de 32-jarige Robert Gerritsen (32) uit Voorthuizen fataal werd.
Bij de volgens het Openbaar Ministerie (OM) 'zeer heftige knokpartij' op 3 september 2016 gingen drie Roemenen op de vuist met een groepje mannen dat op de bewuste dag een vrijgezellenfeestje vierde.
Gerritsen was een van hen. Hij stierf een dag later aan hersenletsel, dat was veroorzaakt door geweld. Vermoedelijk was een toevallige botsing tussen een van de Roemenen en een van de Voorthuizenaren de aanleiding voor de vechtpartij.

Drie jaar cel geëist tegen hoofdverdachte

Het OM eiste in juli drie jaar cel tegen de 22-jarige Mirci M. voor het geven van de fatale klap aan het slachtoffer. Tegen een andere Roemeen werd zes maanden cel geëist en de derde Roemeense verdachte, de broer van M., zou volgens de officier van justitie vrijspraak moeten krijgen.
Vier mannen uit het groepje van Gerritsen hoorden een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar en een werkstraf van 240 uur tegen zich eisen. Het OM vroeg voor een vijfde verdachte uit deze groep eveneens vrijspraak.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52