Gemeente Winterswijk

Achterhoekse omroepen noemen zich voortaan ANN en werken samen

Vier omroepen in de Achterhoek zijn van start gegaan met de gezamenlijke presentatie van de dagprogrammering op werkdagen tussen 10.00 en 18.00 uur. © ANN
WINTERSWIJK - Vier omroepen in de Achterhoek zijn van start gegaan met de gezamenlijke presentatie van de dagprogrammering op werkdagen tussen 10.00 en 18.00 uur.
Het gaat om RTV Slingeland Winterswijk, AFM Aalten, Radio Ideaal Bronckhorst en Achterhoek FM Lochem. De muziek, die tijdens de dagprogrammering gedraaid wordt, is vrijwel gelijk aan dat van de stations afzonderlijk.

80 streekomroepen

Voor deze samenwerking is de naam ANN gekozen: Achterhoeks Nieuws Netwerk. De samenwerking komt voort uit het landelijk genomen besluit om het aantal van 260 lokale omroepen terug te brengen naar ongeveer 80 streekomroepen.
Het doel van een streekomroep is om lokaal toereikend media-aanbod te genereren. De vier genoemde omroepen denken dat zij met deze gemeenschappelijke opzet de eerste aanzet hebben gegeven voor een streekomroep in de Achterhoek.

Samen optrekken

Op lokaal niveau werken RTV Slingeland en AFM Aalten op programmaonderdelen al samen. Ook Radio Ideaal en Achterhoek FM presenteren een aantal gezamenlijke programma’s.
De vier omroepen hebben voor een bottom-up aanpak gekozen om zowel de luisteraars als de medewerkers te laten wennen aan de te vormen streekomroep. Nu de eerste stap gezet is, wordt de samenwerking binnen ANN verder uitgebouwd.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52