Gemeente Tiel

Dit zijn de winnaars van het Fruitcorso in Tiel

TIEL - De jury van het Fruitcorso in Tiel is eruit. De corsogroep van Culemborg gaat aan de haal met de hoofdprijs. De prijs voor de jeugd gaat naar de jeugdgroep uit Geldermalsen.
De wagen van Culemborg, waar 130 vrijwilligers sinds januari hebben gewerkt, verbeeldt de vrouwenopstand van 1650. De vrouwen kwamen in opstand tegen de verordening dat ze hun graan nog maar bij één molenaar mochten laten malen. Het stadsbestuur zou bepalen bij welke molenaar dat zou zijn. De prijs van het graan zou hierdoor omhoog gaan en het stadsbestuur zou zelf ook een graantje meepikken.
De vrouwen gingen woedend naar het gemeentehuis. Ze gooiden ramen in en gijzelden de schout en zijn schepenen. Uiteindelijk werd de vordering teruggedraaid. Het ontwerp van de wagen komt van Thea van Dalen en Pieter Meeuwesen, zij kwamen op het idee omdat Culemborg dit jaar 700 jaar stadsrechten viert.
Het team van Culemborg laat weten 'supertrots' te zijn op de behaalde winst. Er is zeker 30.000 uur aan de wagen gewerkt.
Bekijk hier de beelden die Omroep Gelderland maakte van de winnende corsowagen uit Culemborg:
Winnaar Fruitcorso Tiel volwassen: Culemborg
De corsogroep van Culemborg viel elkaar na de winst in de armen. Bekijk hieronder de beelden, met close-up van de winnende wagen:
Close-up winnende wagen Fruitcorso: Culemborg

Winnaar jeugd

De jeugdwagen van Geldermalsen won ondanks eerdere pech vandaag. De twee koninklijke kikkers zouden worden voortgetrokken door twee vissen en een zwaan. De zwaan brak vanochtend af. Toch was dat voor de jury geen argument om het ontwerp van Bert van Erkel-Mos niet in de prijzen te laten vallen.
Bekijk hier de beelden die Omroep Gelderland maakte van de winnende corsowagen uit Geldermalsen:
Winnaar Fruitcorso Tiel jeugd: Geldermalsen
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!