Gemeente Lochem

Sluis bij Eefde tot in het weekend gestremd door aanvaring

De sluis in het Twentekanaal bij Eefde blijft voorlopig gestremd na de aanvaring van donderdagochtend. Uit het onderzoek bleek dat er aanzienlijke schade is. © Omroep Gelderland
EEFDE - De sluis in het Twentekanaal bij Eefde blijft voorlopig gestremd na de aanvaring van donderdagochtend. Uit het onderzoek bleek dat er aanzienlijke schade is.
Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is nog niet precies te zeggen tot wanneer de problemen voor het scheepvaartverkeer duren. Ze laat weten dat de sluis zeker tot in het weekend gestremd zal zijn. 
Sluis bij Eefde tot in het weekend gestremd door aanvaring

Stalen balk flink beschadigd

Donderdagochtend zorgde een schip met een uitgestoken spudpaal voor de schade. 'Onder de sluisdeur ligt een drempel: een stalen balk die in het beton is gestort, waar de sluisdeur op valt en die een waterkerende werking heeft. De stalen balk en het onderliggende beton zijn door de aanvaring flink beschadigd', laat Rijkswaterstaat weten.
Donderdag zijn tijdelijke schotten geplaatst en is de drempel drooggezet. Dit was nodig om te kunnen bepalen welke herstelwerkzaamheden er nodig zijn, en om die werkzaamheden te kunnen uitvoeren.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52