Gemeente Ede

Komst gezondheidscentrum Bellestein in zicht

Winkelcentrum Bellestein
Het nieuwe gezondheidscentrum bij winkelcentrum Bellestein in de wijk Veldhuizen komt een stap dichterbij. © Google Maps
EDE - Het nieuwe gezondheidscentrum bij winkelcentrum Bellestein in de wijk Veldhuizen komt een stap dichterbij.
Dinsdag stelde het college van B&W de uitgangspunten voor de nieuwbouwplannen vast. In het nieuwe gebouw vestigen zich op de begane grond de apotheek, het consultatiebureau en de praktijk voor fysiotherapeuten. De huisartsen krijgen hun praktijk op de eerste verdieping, die ook nog een aantal andere gebruikers zal tellen. 

Uitgangspunten binnenkort bespreken

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Peter de Pater, is verheugd dat het nieuwe gezondheidscentrum er echt lijkt te gaan komen. ‘Dat is goed voor alle jonge en oudere inwoners van Veldhuizen.’
Alle gebruikers van het huidige, verouderde, gezondheidscentrum verhuizen mee naar het nieuwe gebouw. De gemeenteraad zal de nota van uitgangspunten binnenkort bespreken. Daarna gaat de particuliere initiatiefnemer een uitgewerkt ontwerp maken en wordt er een bestemmingsplan gemaakt.

Informatieavond

Binnenkort vindt een informatieavond plaats waar de plannen worden gepresenteerd. Omwonenden en belanghebbenden krijgen een uitnodiging hiervoor. Uiteindelijk start de bouw naar verwachting in 2019.