Gemeente Nijmegen

Buurt eist betere busverbinding: 'Retteketet naar Hatert en CWZ'

NIJMEGEN - Met leuzen als 'retteketet naar Hatert en CWZ' en 'een grotere lus voor onze bus' willen bewoners van de Nijmeegse wijk Aldenhof aandacht vragen voor 'hun' lijn 4.
'De bushalteborden worden voorzien van een nieuw en ludiek jasje. Met de nieuwe halteborden is duidelijk: de buurt wil een grotere lus van lijn 4, en rechtstreeks naar Hatert en CWZ', schrijven bewoners. 
Breng besliste onlangs dat lijn 4 moest worden ingekort tot pendeldienst naar station Dukenburg. Daarnaast is de grote bus vervangen door een achtpersoons busje. Bewoners vinden dat maar niks.

Anderhalf uur voor paar kilometer

'Heel veel mensen kunnen niet meer naar Hatert, dat duurt nu anderhalf uur', vertelt een bewoner. Ook cultureel centrum De Lindenberg heeft last van de versoberde dienstregeling. Kinderen worden noodgedwongen opgehaald voor dansles, met de bus lukt niet meer. 

Op naar provinciehuis

Inmiddels zijn er ruim 1500 handtekeningen opgehaald voor een betere busverbinding. Woensdag wordt er bij Provinciale Staten aandacht gevraagd voor lijn 4.
Breng lijkt vooralsnog niet te willen zwichten voor het protest. Bewoners zeggen net zo lang door te gaan totdat de dienstregeling is verbeterd. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52