Gemeente Oldebroek

Racen in auto's van voor de oorlog: 'Dit was de oerknal van de autosport'

Het is de bakermat van de autoracesport in Nederland. 'De oerknal', zegt Peter Staal van KNAC - de Koninklijke Nederlandse Automobile Club. De Slag om Oldebroek werd tachtig jaar geleden verreden en nu weer. © Omroep Gelderland
OLDEBROEK - Het is de bakermat van de autoracesport in Nederland. 'De oerknal', zegt Peter Staal van KNAC - de Koninklijke Nederlandse Automobile Club. De Slag om Oldebroek werd tachtig jaar geleden verreden en nu weer.
Zestien auto's staan er aan de start en dat is bijzonder. 'Er zijn ook voor de oorlog miljoenen auto's gemaakt, maar racewagens die daarvan over zijn, dat zijn er echt heel erg weinig', vertelt Joris Bergsma van de Dutch Vintage Sports Car Club.
En luxueus was het al helemaal niet in de 1938. De losgelaten onderdelen moesten tussen de races door van de baan worden gehaald. En er werd gereden op een onverhard circuit. 
Kijk hier naar de reportage die Omroep Gelderland maakte:
Racen in auto's van voor de oorlog: 'Dit was de oerknal van de autosport'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52