Gemeente Nijmegen

Verdachte brandstichtingen Lent legt gedeeltelijke bekentenis af

De 18-jarige Nijmegenaar die dinsdag werd aangehouden op verdenking van drie brandstichtingen, heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Privéomstandigheden en de daardoor oplopende frustratie deed hem besluiten brand te stichten. © Roland Heitink/archief
NIJMEGEN - De 18-jarige Nijmegenaar die dinsdag werd aangehouden op verdenking van drie brandstichtingen, heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Privéomstandigheden en de daardoor oplopende frustratie deed hem besluiten brand te stichten.
In de maanden mei en juni werd drie keer brand gesticht op het terrein in Lent, waar statushouders uit Eritrea tijdelijk verblijven. Dit veroorzaakte een enorme onrust bij de bewoners.
De gemeente nam in samenspraak met de politie diverse maatregelen om de brandstichtingen te doen stoppen. Dinsdag werd de 18-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij is een bewoner van het complex.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52