RTV Nunspeet

200.000e bezoeker Bosbad Putten zes weken sneller binnen

Zes weken eerder dan in 2017 heeft subtropisch Bosbad Putten de 200.000e bezoeker verwelkomd. © RTV Nunspeet
Zes weken eerder dan in 2017 heeft subtropisch Bosbad Putten de 200.000e bezoeker verwelkomd.
De 79-jarige mevrouw Van Doornik kwam nietsvermoedend naar het zwembad voor haar wekelijkse aqua-aerobic les. Receptioniste Monique vertelde het goede nieuws en overhandigde naast een bos bloemen ook een aqua-aerobic abonnement. Dankzij het prachtige weer trok Bosbad Putten in de periode mei tot september 25.000 extra gasten.
Mevrouw Van Doornik is al jaren een trouwe bezoekster van Bosbad Putten. “Het begon zo`n 20 jaar geleden toen een kennis mij voeg mee te gaan zwemmen. Sindsdien kom ik elke week, ik volg de aerobic les. Hartstikke gezellig en nog goed voor de spieren ook. Voor de les zwem ik altijd een paar baantjes. Na elk seizoen sluiten we af met een speciale les en drinken we koffie. Ik vind het superleuk om deze lessen te volgen”, aldus de enthousiaste mevrouw Van Doornik. Eén van de redenen dat Bosbad Putten ook in minder mooie jaren toch heel veel bezoekers trekt, is het grote aantal recreatieve zwemmers dat meedraait in de aquasporten of wekelijks baantjes zwemt.
Manager Dick Eijlander van Bosbad Putten kijkt met heel veel plezier terug op de zomerperiode, en niet alleen vanwege het hoge bezoekersaantal. “Ons Bosbad heeft een geweldige zomer gehad, met een aantal zeer warme dagen. Daar hebben we goed van geprofiteerd. De extra drukte was wel een uitdaging qua bemensing, maar dankzij de inzet van het team was er steeds professioneel toezicht. Het team heeft een fantastische prestatie geleverd, de accommodatie was dag in, dag uit, veilig en schoon.”