Gemeente Zutphen

Waarom hangt deze muur vol bierviltjes?

Het lijkt op het eerste gezicht misschien een muur met Delfts Blauwe tegeltjes, maar het zijn geen tegeltjes. Het is een muur vol met bierviltjes. En het is ook nog een kunstwerk in het Museum Henriëtte Polak in Zutphen. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Het lijkt op het eerste gezicht misschien een muur met Delfts Blauwe tegeltjes, maar het zijn geen tegeltjes. Het is een muur vol met bierviltjes. En het is ook nog een kunstwerk in het Museum Henriëtte Polak in Zutphen.
Het is een kunstwerk van Anita Vermeeren. Pieter 'Dit zijn balpennekes. Tekeningen die gemaakt zijn met gewoon een ordinaire bic-palpen.'
Het is typisch zo'n kunstwerk die je van dichtbij en veraf moet bekijken. 'Als je dichtbij staat, zie je die ogen amper. En als je dan afstand neemt. Dan gaan die ogen spreken. Heel apart', aldus Pieter. 
Pieter bekeek de tekeningen van heel dichtbij:
Bierviltjes op de muur | Kunst kijken met Pieter | Balpennekes van Anita Vermeeren
Anita Vermeeren zegt zelf over haar werk; 'Je kunt misschien wel zien dat ik van de etsen van Rembrandt hou. En da's lekker, want dan wordt het weer vertrouwd.' Als je wilt gaan kijken in het museum in Zutphen, dan kan dat nog tot en met 28 oktober.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!