Westervoort

Drukke avondspits rond Arnhem door afgesloten rijstrook op IJsselbrug

WESTERVOORT - De avondspits rond Arnhem is dinsdagavond drukker verlopen dan gebruikelijk. Er stonden veel files door werkzaamheden aan de IJsselbrug op de A12 bij Westervoort. Rijkswaterstaat adviseerde eerder om het Velperbroekcircuit, de N325 (Pleijroute) en de IJsselbrug te mijden.
De vertraging op de N325 liep op tot ruim een uur. De parallelbaan van de A12 bij Arnhem, in de richting van Duitsland, is sinds maandagavond dicht. De afsluiting is nodig om een inspectie uit te voeren aan de parallelbrug bij de IJsselbrug. Bij de brug zijn 'onregelmatigheden' ontdekt, wat er precies aan de hand is, is onduidelijk. De brug van de A12 is wel veilig. 
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video)
Drukke avondspits rond Arnhem door afgesloten rijstrook op IJsselbrug
Woordvoerder Ton Oudenhuysen van Rijkswaterstaat vertelde ook op Radio Gelderland over de problemen:
De rechterrijstrook van de parallelbaan op de IJsselbrug van Velperbroek richting Duitsland wordt vooralsnog een aantal dagen afgesloten. Dat zal vermoedelijk ook de komende dagen voor verkeersproblemen zorgen.
Verkeer op de hoofdrijbaan richting Duitsland ondervindt geen hinder.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52