Gemeente Apeldoorn

Politie schreef 1,3 miljoen euro aan boetes niet uit

APELDOORN - De politie Oost-Nederland voert sinds enige tijd actie voor een betere cao. Dat doen agenten door voor bepaalde overtredingen geen boete uit te schrijven. Daardoor is de overheid alleen al in die regio 1,3 miljoen euro aan verkeersboetes misgelopen.
Het bedrag werd bekendgemaakt tijdens de actie bij de opening van het academisch jaar bij de politieacademie in Apeldoorn. Justitieminister Ferd Grapperhaus was bij de opening aanwezig en 'ontving' de cheque waarop het bedrag stond vermeld. 
De politie greep de komst van de minister aan om verder actie te voeren. Grapperhaus werd bij aankomst in een fuik geleid, waar hij van top tot teen werd gefouilleerd en ondervraagd over zijn rol in de cao-onderhandelingen.
Politie schreef 1,3 miljoen euro aan boetes niet uit
Ook werd zijn dienstwagen grondig gecontroleerd, onder andere met behulp van drugshonden. Tijdens de actie stonden zo'n 50 à 100 mensen om de minister heen om hem het gevoel te geven dat hij gevangen zat. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52