Gemeente Doetinchem

School staat maandag uitgebreid stil bij overleden leerling

De vestiging van het Ulenhofcollege in Doetinchem staat maandag uitgebreid stil bij de dood van een van de leerlingen. De 13-jarige jongen overleed zaterdag nadat hij tijdens een voetbalwedstrijd in 's-Heerenberg in botsing kwam met een andere speler. © Google Streetview
DOETINCHEM - De vestiging van het Ulenhofcollege in Doetinchem staat maandag uitgebreid stil bij de dood van een van de leerlingen. De 13-jarige jongen overleed zaterdag nadat hij tijdens een voetbalwedstrijd in 's-Heerenberg in botsing kwam met een andere speler.
De jongen zat in mavo-klas 2A van Het Ulenhofcollege. Alle leerlingen van de school hebben maandag het eerste uur vrij gekregen, zegt rector Ton Sipkens. In dat eerste uur komen docenten bij elkaar om te bespreken hoe zij de leerlingen het beste kunnen begeleiden.
In het tweede uur komt elke klas bij elkaar om het met hun mentor en elkaar te hebben over het overlijden van de medeleerling. Daarna vervolgen de klassen hun normale rooster, met uitzondering van de klas van de overleden voetballer.
School staat maandag uitgebreid stil bij overleden leerling

Ondersteuning

De leerlingen van die klas volgen de hele dag een ander programma, waarbij een speciaal ondersteuningsteam van de school de klas bijstaat. De mensen van dat team hebben ervaring met ondersteuning van leerlingen in moeilijke tijden.
Volgens rector Sipkens wil de school, die net het 50-jarig bestaan wil vieren, over eventuele andere herdenkingen eerst in gesprek met de ouders van de overleden jongen.
Verslaggever Lonneke Gerritsen bij Het Ulenhofcollege
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!