Gemeente Montferland

Dood 13-jarige keeper gesprek van de dag in 's-Heerenberg

'S-HEERENBERG - De dood van de 13-jarige speler van voetbalvereniging MvR in 's-Heerenberg is het gesprek van de dag. Zo staat ook voetbalvereniging Lengel, eveneens spelend in 's-Heerenberg, zondag uitgebreid stil bij het drama.
De jongen overleed nadat hij zaterdagmiddag tijdens een wedstrijd tegen vv Dieren in botsing kwam met een andere speler. Na de botsing bleef hij op de grond liggen. De jongen, die normaal als rechtsback speelde maar nu als keeper in het doel stond, werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daar overleed hij later op de dag aan hersenletsel. MvR heeft de komende week alle wedstrijden afgelast. Ook trainingen gaan niet door.
De club richt bovendien maandag een herdenkingshoek in voor de overleden speler. Mogelijk wordt er ook op de school van de jongen nog iets gedaan ter herdenking. Verder is de hulp van een kinderpsycholoog ingeschakeld. 

'Als we iets kunnen doen, doen we het'

Bij Lengel werd zondag nog wel gevoetbald. De spelers droegen rouwbanden en er werd een minuut stilte in acht genomen. Iedereen in 's-Heerenberg is enorm geschrokken van de gebeurtenis. De verslaggever van Omroep Gelderland hoorde zondag al meerdere keren de opmerking: 'Als we iets kunnen doen, doen we het.' 
Voetbalvereniging Lengel houdt minuut stilte

Reactie van burgemeester en vv Dieren

De burgemeester van de gemeente Montferland, Peter de Baat, is geschokt en leeft mee met de nabestaanden van het spelertje en met beide clubs. De impact is groot. De burgemeester gaat de komende dagen langs bij de nabestaanden.
Tijdens de noodlottige wedstrijd van zaterdag was voetbalvereniging vv Dieren de tegenstander. De club laat zondag op de eigen clubsite het volgende weten: 
'We zijn stil van het bericht dat ons in de loop van zaterdagmiddag bereikt. Nog steeds kunnen we niet geloven dat een ongelukkige botsing zulke verschrikkelijke gevolgen heeft gehad. Onze gedachten gaan sindsdien uit naar zijn familie, vrienden en clubgenoten. We wensen hen alle kracht toe die nodig is bij de verwerking van dit grote verlies. Beide verenigingen hebben ondertussen een eerste keer met hun spelers en ouders gesproken. Veel dank aan allen die hierbij helpen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!